Перейти до основного вмісту

Методичне об'єднання вчителів математики та фізики


   4 листопада 2016 року на базі НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ»   відбувся семінар вчителів математики та фізики Байковецької ОТГ на тему «Аналіз і пошук ефективних форм і методів оцінювання навчальних досягнень учнів».
    Метою семінару було: ознайомити вчителів з науково-методичними аспектами  оцінювання навчальних досягнень учнів в умовах впровадження компетентнісного підходу; привернути увагу до інновацій в оцінюванні на прикладах творчих напрацювань вчителів ОТГ з даної проблеми.
    Методист Носко О.О. ознайомив учасників семінару з теоретичними основами контролю і оцінювання навчальної діяльності учнів, нормативними документами, які регламентують вимоги до  оцінювання навчальних досягнень з математики та фізики, наголосив на необхідності неухильного дотримання державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки учнів. В сучасних умовах оцінювання має перетворитися з демонстрації результатів у засіб стимулювання учнів до навчання. Використання інновацій в оцінюванні (рейтингової системи, методу портфоліо, тестових технологій) дає змогу найкраще виявити правильність, логічність, обґрунтованість, цілісність відповідей учнів, визначити якість знань, рівень володіння мисленнєвими операціями та самостійність оцінних суджень школярів.




      Керівник міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики Іванко Т.М. провела майстер-клас, під час якого розкрила умови, що забезпечують ефективність педагогічного контролю, звернула увагу вчителів на функції, види, принципи, методи та форми контролю, які допомагають учням здобувати необхідні ключові та предметні компетентності, на прикладі власного досвіду окреслила основні проблеми при оцінюванні навчальних досягнень учнів з математики, намітила шляхи подолання причин неуспішності школярів, поділилася власними інноваційними напрацюваннями, які сприяють  активній діяльності кожного учня, наочним прикладом проведення уроку-казки з математики «Відсотки» з використанням інтерактивних та інформаційних технологій. Іванко Т.М. наголосила на важливості тісної взаємодії школи та сім’ї для формування творчої особистості, досягнення належних результатів навчання учнів.  
       Керівник міжшкільного методичного об’єднання вчителів фізики Шемеля М.А. ознайомив вчителів з науково-методичними аспектами  впровадження інноваційних технологій оцінювання навчальних досягнень з фізики, спрямованих на розвиток особистості  учня, розкрив методологічні підходи до формування успішної особистості на прикладі власних творчих напрацювань. Шемеля М.А. акцентував на необхідності використання нових прогресивних форм передачі знань та вмінь, сучасних підручників та посібників, важливості застосування на практиці цікавих та сучасних технологій, удосконалення професійної майстерності вчителів, запропонував організувати на базі кабінету фізики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» роботу «Клубу молодого винахідника», продемонстрував учасникам семінару цікаві прилади та установки.
       Вчитель математики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Бучок О.С. поділилася власним досвідом щодо використання «Таблиці оцінювання учнів» на уроках, впровадження електронного щоденника як засобу комунікації з батьками, розв’язування задач для розвитку різноманітних компетентностей учнів.  
      Учителі навчальних закладів Байковецької ОТГ Бутрин В.С., Ільків Г.Р., Погнерибко А.В., Прус Б.М,  Романів Т.В.,  Скоробогата О.Г. привернули увагу до важливих проблем підвищення ефективності навчання математики і фізики, поділилися власним досвідом з питань взаємодії вчителя та учня в процесі впровадження компетентністного підходу, управління розумовою діяльністю та розвитку продуктивного мислення школярів на уроках математики і фізики, формування творчого мислення учнів шляхом використання інформаційно-комунікативних технологій навчання, розглянули різні шляхи та форми стимулювання особистісного розвитку школярів.
          Всі учасники семінару отримали електронні версії матеріалів, методичні рекомендації з питань оцінювання навчальних досягнень учнів в умовах компетентністного підходу.







Популярні дописи з цього блогу

Випускники -2023. Підсумки.

  Кілька тижнів тому звершився 2022-2023 навчальний рік. Сказати, що він був важкий, буде замало. Найбільші виклики стояли перед цьогорічними випускниками. І все ж вони впоралися! У трьох закладах освіти нашої громади  свідоцтва  про повну загальну середню освітуз отримали 35 учнів. П'ятеро з них  нагороджені золотими медалями:    Риба Тетяна, Чоловічок Інна, Швед Людмила - учні НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ" Балик Інна, Осух Софія - учні Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. Срібні медалі отримали: Руда Вікторія - учениця НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ", Мельник Аліна – учниця Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. А результати національного мульпредметного тесту перевершили будь-які очікування! 200 балів з математики - це результат Фещака Максима, випускника Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. 190 балів з української мови  Швед Людмила та Риба Тетяна - випускниці НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ"; Осух Софія та Вікторія Ханас -  випускниці Ангелівської ЗОШ І-І

Серпневі зустрічі освітян - до початку 2023-2024 навчального року

  Тиждень, що минув, для освітян нашої громади був насичений зустрічами, присвячених початку та деяких особливостей перебігу 2023-2024 навчального року.     На нараді директорів і засіданнях професійних педагогічних спільнот усіх дев’яти освітніх галузей начальниця відділу освіти   Віра Коршняк, головні спеціалісти відділу - Наталія Загнибіда, Тетяна Лазар, Володимир Шафран, Олена Гуменюк - представили основний кейс інформаційно-методичних матеріалів та нормативно-правових освітянських актів, які регламентують, висвітлюють і  пояснюють основні напрямки діяльності педагогів у прийдешньому 2023-2024 навчальному році. Наголошувалося на тому, що за нинішніх важких обставин воєнного стану українським педагогам необхідно усвідомити, що найважливіше завдання для всіх учасників освітнього процесу – це подолання освітніх та виховних втрат.  Вони взяли свій початок в час пандемії COVID-19, а посилила     їх  і помножила, у декілька разів, війна. На кону – майбутнє нашої країни, адже без якісно

Шановні учні, випускники, вчителі, батьки!

           Вітаю всіх з успішним закінченням навчального року, який подарував школярам нові знання, нові враження, думки та почуття; педагогам – гордість за виховання майбутнього покоління громадян з новими ціннісними орієнтирами; батькам – хвилини щастя за своїх дітей, що значно подорослішали. Нехай малиновий передзвін останнього дзвоника пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою в завтрашній день, надією життєвих гараздів і успіхів.