Перейти до основного вмісту

Зимовий етап «Фестивалю фізичного експерименту-2017»

12 січня 2017 року на базі опорного кабінету фізики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» відбувся зимовий етап обласного фестивалю фізичного експерименту.

Захід проведено з метою популяризації фізичної науки серед учнівської молоді, формування зацікавленості дітей до вивчення фізики, орієнтації випускників шкіл на вступ до ВНЗ на спеціальності фізико-технічного спрямування. 

У фестивалі взяли участь учні шкіл Тернопільщини, які зуміли відійти від «підручникових» поглядів на фізику та показали її «живою», діючою, перспективною і сучасною.

Учасників та гостей фестивалю привітали заступник Байковецького сільського голови Пулька В.В., начальник відділу освіти Байковецької сільської ради Коршняк В.В. та методист з фізики ТОКІППО Гайда В.Я.






Дзвінкими колядками і щирими віншуваннями учасники художньої самодіяльності НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» побажали присутнім миру, щастя і добробуту. Особлива святкова атмосфера по-справжньому надихнула всіх на плідну роботу.


Юні фізики-експериментатори застосовували як шкільні фізичні прилади, так і власноруч змайстровані. Кожний учасник демонстрував фізичний експеримент для всіх присутніх інших учасників та журі, озвучував підготовлене запитання та, дочекавшись письмових відповідей всіх учасників, давав свою версію відповіді на нього. По завершені демонстрації експерименту, демонстратор відповідав на запитання членів журі. Журі фестивалю під керівництвом заступника начальника відділу освіти Байковецької сільської ради Гуля Р.В., в складі якого працювали викладачі-фізики ТНПУ ім. В.Гнатюка та ТНТУ ім. І. Пулюя, визначало переможців конкурсу, які набрали в сумі найбільшу кількість балів за проведення демонстрацій та за письмові відповіді на запитання інших учасників. 

Учасники заходу отримали нагоду не тільки долучитися до фізичного експерименту, але і поспілкуватися з науковцями-викладачами провідних вузів Тернополя.
У цьому етапі «Фестивалю фізичного експерименту» брали участь учні навчальних закладів Байковецької ОТГ: учень 8 класу НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Крет Віталій (науковий керівник Шемеля М.А.) та учениця 9 класу Дубовецької ЗОШ І-ІІ ступенів Флисник Анастасія (науковий керівник Романів Т.В.). 
 

Вітаємо наших учасників, які своїми руками зробили цікаві і видовищні експерименти, що проілюстрували багатогранність і неперевершеність фізичної науки, з цим досягненням і бажаємо подальших звершень!

Хоча фестиваль був організований для учнів 8-10 класів, проте його відвідувачами стало чимало дорослих (вчителів фізики, методистів ОТГ, РМК, ММК). Організатори і гості заходу активно і предметно спілкувалися на тему відновлення зацікавленості шкільної молоді до вивчення точних та природничих наук, ознайомлення учнів шкіл із досягненнями, завданнями та проблемами сучасної фізики, техніки та технологій. 

Начальник відділу освіти Байковецької сільської ради Коршняк В.В. та методист з фізики ТОКІППО Гайда В.Я. нагородили переможців та учасників заходу дипломами, цікавими і пізнавальними книгами видавництва «Ранок». 



Організатори фестивалю сподіваються, що такий захід сприятиме просвітницькому поступу в галузі фізики, створить сприятливі умови для розвитку дітей, які цікавляться фізикою, а школярі продовжать експериментувати, аби вже незабаром показати свої цікаві напрацювання.
Висловлюємо глибоку вдячність адміністрації НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», завідувачу кабінетом фізики Шемелі М.А., меценатам заходу СТОВ «Дружба» (директор Янкевич Н.В.) та приватному підприємцю І.Гуралю за теплий прийом, гостинність, активне сприяння в проведенні такого важливого заходу.























Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день прибирання

      15 вересня   освітяни громади  долучилися до  Всесвітнього дня прибирання, міжнародної акції , котра має допомогти у формуванні дбайливого ставлення до середовища, в якому живемо і працюємо. Педагоги, учні, працівники відділу освіти черговий раз зробили свій внесок у благоустрій, прилеглих до закладів територій, та чистоти приміщень.

Грант для студентів і абітурієнтів

Запрошуємо студентів і абітурієнтів Тернопільської області Тернопільського району взяти участь у соціальній програмі Scholarship. Головний приз - гранти (стипендія) на сплату року навчання в українському ВНЗ.  Наразі відкрито 8 номінацій:  30 000 грн. -   https://gym-training.com/ru/scholarship-ua  (запитання та роботи надсилати на пошту:  scholarship@gym-training.com ) 17 000 грн. -   https://kyiv.repair/soczialnaya-programma-scolarship-ot-scz-kiev-remont.html  (запитання та роботи надсилати на пошту: scholarship -  scholarship@kyiv.repair ) 21 500 грн. -   https://nadomu.kiev.ua/start-programmyi-scholarship-ot-kompanii-remont-na-domu.html  (запитання та роботи надсилати на пошту:  scholarship@nadomu.kiev.ua ) 20 000 грн. -   https://renix.com.ua/scholarship/  (запитання та роботи надсилати на пошту:  scholarship@renix.com.ua ) 44 000 грн. -   https://www.lumident.kiev.ua/sotsialnaja-programma-scholarship  (запитання та роботи надсилати на пошту:  scholarship@lumident

Виготовлення шпаківні

02 березня 2020 року на базі навчально-виховного комплексу "Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" був проведений урок трудового навчання на тему "Оздоблення виробів". Цей урок є однив із плеяди заходів, котрі спрямовані на реалізацію проекту, спрямованого на виготовлення шпаківень. Очолює проект вчитель трудового навчання Бутрин Василь Степанович.