Перейти до основного вмісту

Зимовий етап «Фестивалю фізичного експерименту-2017»

12 січня 2017 року на базі опорного кабінету фізики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» відбувся зимовий етап обласного фестивалю фізичного експерименту.

Захід проведено з метою популяризації фізичної науки серед учнівської молоді, формування зацікавленості дітей до вивчення фізики, орієнтації випускників шкіл на вступ до ВНЗ на спеціальності фізико-технічного спрямування. 

У фестивалі взяли участь учні шкіл Тернопільщини, які зуміли відійти від «підручникових» поглядів на фізику та показали її «живою», діючою, перспективною і сучасною.

Учасників та гостей фестивалю привітали заступник Байковецького сільського голови Пулька В.В., начальник відділу освіти Байковецької сільської ради Коршняк В.В. та методист з фізики ТОКІППО Гайда В.Я.






Дзвінкими колядками і щирими віншуваннями учасники художньої самодіяльності НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» побажали присутнім миру, щастя і добробуту. Особлива святкова атмосфера по-справжньому надихнула всіх на плідну роботу.


Юні фізики-експериментатори застосовували як шкільні фізичні прилади, так і власноруч змайстровані. Кожний учасник демонстрував фізичний експеримент для всіх присутніх інших учасників та журі, озвучував підготовлене запитання та, дочекавшись письмових відповідей всіх учасників, давав свою версію відповіді на нього. По завершені демонстрації експерименту, демонстратор відповідав на запитання членів журі. Журі фестивалю під керівництвом заступника начальника відділу освіти Байковецької сільської ради Гуля Р.В., в складі якого працювали викладачі-фізики ТНПУ ім. В.Гнатюка та ТНТУ ім. І. Пулюя, визначало переможців конкурсу, які набрали в сумі найбільшу кількість балів за проведення демонстрацій та за письмові відповіді на запитання інших учасників. 

Учасники заходу отримали нагоду не тільки долучитися до фізичного експерименту, але і поспілкуватися з науковцями-викладачами провідних вузів Тернополя.
У цьому етапі «Фестивалю фізичного експерименту» брали участь учні навчальних закладів Байковецької ОТГ: учень 8 класу НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Крет Віталій (науковий керівник Шемеля М.А.) та учениця 9 класу Дубовецької ЗОШ І-ІІ ступенів Флисник Анастасія (науковий керівник Романів Т.В.). 
 

Вітаємо наших учасників, які своїми руками зробили цікаві і видовищні експерименти, що проілюстрували багатогранність і неперевершеність фізичної науки, з цим досягненням і бажаємо подальших звершень!

Хоча фестиваль був організований для учнів 8-10 класів, проте його відвідувачами стало чимало дорослих (вчителів фізики, методистів ОТГ, РМК, ММК). Організатори і гості заходу активно і предметно спілкувалися на тему відновлення зацікавленості шкільної молоді до вивчення точних та природничих наук, ознайомлення учнів шкіл із досягненнями, завданнями та проблемами сучасної фізики, техніки та технологій. 

Начальник відділу освіти Байковецької сільської ради Коршняк В.В. та методист з фізики ТОКІППО Гайда В.Я. нагородили переможців та учасників заходу дипломами, цікавими і пізнавальними книгами видавництва «Ранок». 



Організатори фестивалю сподіваються, що такий захід сприятиме просвітницькому поступу в галузі фізики, створить сприятливі умови для розвитку дітей, які цікавляться фізикою, а школярі продовжать експериментувати, аби вже незабаром показати свої цікаві напрацювання.
Висловлюємо глибоку вдячність адміністрації НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», завідувачу кабінетом фізики Шемелі М.А., меценатам заходу СТОВ «Дружба» (директор Янкевич Н.В.) та приватному підприємцю І.Гуралю за теплий прийом, гостинність, активне сприяння в проведенні такого важливого заходу.























Популярні дописи з цього блогу

Випускники -2023. Підсумки.

  Кілька тижнів тому звершився 2022-2023 навчальний рік. Сказати, що він був важкий, буде замало. Найбільші виклики стояли перед цьогорічними випускниками. І все ж вони впоралися! У трьох закладах освіти нашої громади  свідоцтва  про повну загальну середню освітуз отримали 35 учнів. П'ятеро з них  нагороджені золотими медалями:    Риба Тетяна, Чоловічок Інна, Швед Людмила - учні НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ" Балик Інна, Осух Софія - учні Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. Срібні медалі отримали: Руда Вікторія - учениця НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ", Мельник Аліна – учниця Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. А результати національного мульпредметного тесту перевершили будь-які очікування! 200 балів з математики - це результат Фещака Максима, випускника Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. 190 балів з української мови  Швед Людмила та Риба Тетяна - випускниці НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ"; Осух Софія та Вікторія Ханас -  випускниці Ангелівської ЗОШ І-І

Серпневі зустрічі освітян - до початку 2023-2024 навчального року

  Тиждень, що минув, для освітян нашої громади був насичений зустрічами, присвячених початку та деяких особливостей перебігу 2023-2024 навчального року.     На нараді директорів і засіданнях професійних педагогічних спільнот усіх дев’яти освітніх галузей начальниця відділу освіти   Віра Коршняк, головні спеціалісти відділу - Наталія Загнибіда, Тетяна Лазар, Володимир Шафран, Олена Гуменюк - представили основний кейс інформаційно-методичних матеріалів та нормативно-правових освітянських актів, які регламентують, висвітлюють і  пояснюють основні напрямки діяльності педагогів у прийдешньому 2023-2024 навчальному році. Наголошувалося на тому, що за нинішніх важких обставин воєнного стану українським педагогам необхідно усвідомити, що найважливіше завдання для всіх учасників освітнього процесу – це подолання освітніх та виховних втрат.  Вони взяли свій початок в час пандемії COVID-19, а посилила     їх  і помножила, у декілька разів, війна. На кону – майбутнє нашої країни, адже без якісно

Шановні учні, випускники, вчителі, батьки!

           Вітаю всіх з успішним закінченням навчального року, який подарував школярам нові знання, нові враження, думки та почуття; педагогам – гордість за виховання майбутнього покоління громадян з новими ціннісними орієнтирами; батькам – хвилини щастя за своїх дітей, що значно подорослішали. Нехай малиновий передзвін останнього дзвоника пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою в завтрашній день, надією життєвих гараздів і успіхів.