Перейти до основного вмісту

ЕКСКУРСІЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ БАЙКОВЕЦЬКОЇ ОТГ

8-9 липня  2017 року відбулась екскурсія працівників відділу освіти та навчальних закладів Байковецької сільської ради по гірських районах Львівщини і Закарпаття, яку організувала начальник відділу освіти Коршняк Віра Василівна.  
Учасники подорожі  познайомилися з історичними та архітектурними пам’ятками цього чудового краю, унікальними містами та селами, цілющою природою карпатських гір, лісів та мальовничих річок.

По дорозі у смт. Воловець працівники освіти зупинилися в улюбленому місці відпочинку багатьох львів’ян – місці впадіння р.Опір в р.Стрий  поблизу селища Верхнє Синьовидне, де мали змогу не тільки  насолодитись чудовим ландшафтом  цього чарівного куточка української землі, але й скупатися в двох річках одночасно.
Освітяни громади відвідали єдиний в Україні реабілітаційний центр бурого ведмедя, куди привозять тварин, з якими погано поводилися попередні господарі. Працівники центру створюють всі умови для якнайшвидшого розвитку ведмедів та їх адаптації до  середовища проживання.
       Усіх вразила краса найбільшого та найзагадковішого гірського озера України – Синевиру, помилуватися блакитними хвилями якого прагнуть туристи з усієї Європи. Краєвиди навколо водного дзеркала надзвичайно мальовничі та величні. Стрімкі схили, вкриті стрункими ялинами, вік яких складає 140-160 років, спадають прямо до водної поверхні. Посередині озера розмістився, немов зіниця блакитного ока, невеликий острівець площею всього кілька метрів. Звідси і народна назва Синевиру – Морське око.
       З цікавістю екскурсанти ознайомились з музеєм архітектури і побуту  «Старе село» в селищі Колочава, історією культури і побуту місцевих жителів – гуцулів, бойків, лемків, угорців, чехів, євреїв.
       Учасників подорожі причарував своєю красою водоспад Шипіт – одне із семи чудес України, милуватися каскадами якого можна в будь-яку пору року.  Падаючи з 14-метрової висоти, чиста вода розбивається об каміння, утворюючи міріади діамантових краплинок, що переливаються дивовижними барвами у променях карпатського сонця.
     Не залишила нікого байдужими прогулянка 1650-метровою крісельною канатною дорогою в селі Пилипець, під час якої всі мали змогу насолодитися карпатськими краєвидами та надихатися найчистішим гірським повітрям.
     Учасникам екскурсії  надовго запам’ятається така активна та пізнавальна подорож, завдяки якій вдалося краще пізнати нашу країну.

Популярні дописи з цього блогу

Серпневі зустрічі освітян - до початку 2023-2024 навчального року

  Тиждень, що минув, для освітян нашої громади був насичений зустрічами, присвячених початку та деяких особливостей перебігу 2023-2024 навчального року.     На нараді директорів і засіданнях професійних педагогічних спільнот усіх дев’яти освітніх галузей начальниця відділу освіти   Віра Коршняк, головні спеціалісти відділу - Наталія Загнибіда, Тетяна Лазар, Володимир Шафран, Олена Гуменюк - представили основний кейс інформаційно-методичних матеріалів та нормативно-правових освітянських актів, які регламентують, висвітлюють і  пояснюють основні напрямки діяльності педагогів у прийдешньому 2023-2024 навчальному році. Наголошувалося на тому, що за нинішніх важких обставин воєнного стану українським педагогам необхідно усвідомити, що найважливіше завдання для всіх учасників освітнього процесу – це подолання освітніх та виховних втрат.  Вони взяли свій початок в час пандемії COVID-19, а посилила     їх  і помножила, у декілька разів, війна. На кону – майбутнє нашої країни, адже без якісно

День підприємця в закладах освіти громади

  Щороку в першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця. Підприємці – це енергійні, сміливі, наполегливі люди, які є прикладом для наслідування. Люди, які не лише створюють робочі місця, а й допомагають розвиватися громаді, активно підтримують наших захисників та допомагають постраждалим від війни.   В закладах освіти громади пройшли заходи під гаслом «Успішні попри війну». У Лозівській ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ відбулася зустріч Наталії Кравчук,    успішного підприємця з учнями старших класів "Як досягнути успіху? Етапи підприємницької діяльності". Учні Соборненської гімназії ім. В. Гарматія провели настільну гру «Юний підприємець» та побували на зустрічі   з підприємцем Андрієм Кітиком. Учителі Байковецької   гімназія організували цікаві зустрічі з підприємцями: ФОП   "Качан" (вантажні перевезення); ФОП " Федорчук " Мережа кавярень " Горня"; ФОП " Сухарські"(маркетингова діяльність,послуги   дизайну). У 2 класі проведено

Всесвітній день прибирання

      15 вересня   освітяни громади  долучилися до  Всесвітнього дня прибирання, міжнародної акції , котра має допомогти у формуванні дбайливого ставлення до середовища, в якому живемо і працюємо. Педагоги, учні, працівники відділу освіти черговий раз зробили свій внесок у благоустрій, прилеглих до закладів територій, та чистоти приміщень.