Перейти до основного вмісту

Заклади освіти Байковецької сільської ради – територія успіху


    

Готуємо грамоти учням-переможцям ІІ етапу предметних олімпіад, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Старанно добираємо кольорову гаму для цього символічного пам’ятного документа - нехай усміхаються, отримуючи його. На жаль,  не побачимо, але можемо уявлявити щасливі усмішки наших розумників і розумниць та гордість в очах їхніх наставників. Саме так виглядає успішна людина в момент визнання її здобутків! Але якою є ціна успіху?!
Це не просто роки навчання - це періоди занурення у глибини знань…
Це не просто праця -  це праця творча і натхненна…
Це не просто долання перешкод  - це перемога над самим собою…
Це …
 А, втім, нехай  герої  нинішнього результативного фіналу архіскладного навчального року самі розкажуть про те, що вони вважають УСПІХОМ, як його досягнути.




Таня Гриньків, випускниця 
НВК  «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»,
переможниця Міжнародного конкурсу з українознавства
Успішність – доволі образне поняття. Декому просто щастить опинитися в потрібний момент, в потрібному місці, а деякі «кров’ю і потом» карбують собі шлях. Проте в обох випадках потрібно сумлінно працювати. Успішні люди – не ті, що розголошують  на весь світ про свої таланти, обіцяють віддано виконувати роботу, а ті - які мовчки беруться до дій. Щоб стати успішним, людина повинна «горіти» своєю працею, приділяти якомога більше часу їй, але при цьому не забувати про життєві цінності.
В більшості випадків, одна перемога – безліч поразок та спроб. І це нормально, бо хто надіється на «манну з неба», що йому усміхнеться удача, а при цьому нічого не робить, може втратити успіх так само швидко, як і отримав його.
Я вважаю, щоб досягти успіху,  потрібно вміти себе мотивувати, бути готовим  важко працювати заради досягнення своєї мети, не бояться ризикувати, в той час, коли бентежить кожен крок у невідоме та думка сторонніх.
Я б дуже хотіла поділитися з вами якимось секретом досягнення успіху, проте його немає. Потрібно лише налаштувати себе на важку та сумлінну працю…



Лілія Вовк, випускниця НВК
«Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»,
переможниця ІІ етапу олімпіади з англійської мови
Чесно кажучи, я раніше не вважала себе успішною людиною, бо ні в чому себе не пробувала. Керуючись страхом, невпевненістю, лінню, відсутністю чітких цілей , я забувала, що я-особистість. Не просто особистість, а людина, котра може досягнути бажаного, навчаючись і випробовуючи себе. Успіх-це завжди складнощі, злети і падіння, розчарування та біль, але найголовніше-це не привід здаватися, а навпаки, це ті випробування, які потрібно сприймати як шанси удосконалення. Так зробила і я: почала сприймати складнощі як виклики. Я виявила у собі зацікавленість до вивчення іноземних мов, спорту, читання, малювання, психології та написання творів-усе це безповоротно змінило мене. Було нелегко, але такі речі, як успіх, ніколи не можна вважати чимось легко досяжним.



Настя Заяць, випускниця 
НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»,
                                                                                    переможниця ІІ етапу ХХ Міжнародного
конкурсу з української мови ім. П. Яцика
До успіху входять 5 невід’ємних складових: розвиток, бажання, наполеглива праця, мотивація, підтримка. Навіть без однієї з них досягти успіху буде набагато важче.
З власного досвіду можу сказати, що розвиток – це наше самовдосконалення, під час якого ми повинні наполегливо працювати над собою та своїми здібностями.
Іноді буває так, що втрачаємо віру в свої сили. Саме тоді ми потребуємо підтримки з боку батьків, вчителів та друзів.
Також усі ми чогось очікуємо від своїх старань, тому нам необхідна мотивація. Нещодавно вона зявилась в нашій школі у вигляді премії.
Проте все залежить від нашого бажання. Люди досягають успіху лише тоді, коли займаються улюбленою справою.


Катя Чорна, випускниця 
НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»,
 переможниця ІІ етапу олімпіади з правознавства
Усі ми часто задумувалися над питанням «Як стати успішним?» Як би це не звучало, але все дуже просто. Успішним зможе стати тільки той, хто щось для цього робить, старається змінити своє життя на краще. Не можна лінуватися і таким чином зводити свій дорогоцінний час нанівець. Треба проводити кожну хвилину з користю. Окрім того, корисним буде навчитися правильно розставляти  пріоритети і розплановувати час. Потрібно зрозуміти, чого саме ти хочеш, поставити мету і впевнено  йти до неї.
    Дуже важливо мати мотивацію, адже  саме вона не дасть тобі зупинитися на досягнутому , а навпаки, додаватиме сил і натхнення працювати ще більше.
   Також не можна забувати про  відпочинок. Кожна людина потребує як фізичного, так і духовного відпочинку, який допоможе перезавантажитися, переосмислити певні речі та з новими силами приступити до роботи.
   Отже, можна сказати, що успіх – це певний шлях, який вимагає  сумлінної праці, терпіння.
     

               
Юля Крет, випускниця 
НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ»,
 переможниця ІІ етапу олімпіад з  української мови та астрономії
Провчившись 11 років у школі, можу із впевненістю сказати, що на успішність впливає дуже багато чинників.  Хочу виділити три аспекти, які ,на мою думку, допоможуть досягти омріяних висот.
1. Не лінуйтеся. Адже так ви втрачаєте дорогоцінний час, який ніколи не повернеться.
2. Люди, які вас оточують. Вони мають бути сильними, цілеспрямованими, надихати та стимулювати до дій.
3. Звичайно, що ціль. Перед будь-якою справою, яку розпочинаєте, просто сядьте і подумайте, яким саме має бути результат.
    І, на кінець, скажу, що найважча дорога завжди веде до вершин.

Андріана Алексеєв, випускниця 
НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ»,
переможниця ІІ етапу олімпіади з трудового навчання.
Успіх… Кожен в це поняття вкладає різне значення. Для когось бути успішним- це мати чималі матеріальні володіння, бути вправним у якомусь виді мистецтв, стати частиною люблячої сім’ї, працювати на роботі, яка приносить задоволення, і так можна перелічувати ще довго-довго. Я погоджуюся з більшістю прикладів, які  згадала раніше, але якщо ви розбудите мене посеред ночі і запитаєте, як  досягла успіху, то відповідь буде неоднозначною.
Протягом останніх місяців моїми головними цілями є:
·                добре складене ЗНО;
·                вступ до омріяного університету;
·                гармонія з фізичною формою та здоров’ям;
·                спілкування з людьми, які надихають мене і роблять щасливою
На даний момент, хоч я на шляху досягнення своїх цілей, але можу стверджувати, що успішна людина та, яка завжди рухається вперед і, досягаючи мети, знаходить в собі сили для вдосконалення і подальшого розвитку.
Я, як і кожна людина, іноді зазнаю поразки, але піднімаюсь з колін, витираю сльози і впевнено рухаюсь далі, тому можу назвати себе успішною людиною!


Кравчук Ірина випускниця  комунального закладу
Байковецької Байковецької ЗОШ І-ІІ ступенів,
призерка олімпіади з біології
Навчання –це важка праця. Щоб добре навчатися потрібно докласти багато зусиль. Найперше –це працелюбність, а наступне - мотивація. Так, саме мотивація спонукає до діяльності, бажання та здатність навчатися протягом усього життя. Самодисципліна змушує учня бути більш раціональним.               Для успішного навчання я застосовую саме ці зусилля.
Вікторія Чорномаз, випускниця комунального закладу
Байковецької ЗОШ І-ІІ ступенів,

переможниця ІІ етапу
олімпіади з трудового навчання.
Ми  молоді і талановиті люди. У нас усе попереду. Але від того, який шлях ми оберемо  уже зараз, залежить наше майбутнє. Тому на цьому етапі життя важливо спробувати свої можливості у різних сферах діяльності, щоб знайти своє. Треба любити справу, якою займаєшся, бо лише тоді ти вкладаєш душу в те, що робиш, лише тоді ти отримуєш задоволення. Якщо нам вдасться цього досягти, значить ми на правильному шляху!
                                                                                                                     

                              Гуменний Володимир, випускник комунального закладу Байковецької ЗОШ І-ІІ ступенів,
переможець обласного конкурсу
патріотичної поезії і прози "Свята Покрова"
Як досягнути успіху?
По - перше, успіх — це розкриті таланти.
По - друге, щоб розкрити талант треба спробувати себе в різних напрямках, ролях.
По - третє, якщо в тебе немає дару до справи,  яка подобається,  то тобі потрібна практика і час. “Просіть,  і  Бог дасть вам. Шукайте і знайдете, стукайте і вам відчинять (Від Матвія 7:7)”
Тому бути успішнім не важко, потрібно лише знати свій талант та стократно його примножувати.




Христина Скорик, випускниця
 НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ступенів ім. О.Г.Барвінського-ДНЗ»,
 переможниця ІІ етапу олімпіади з української мови(2018-2019рр),
 призерка конкурсу ім. Петра Яцика.
«Щоб стати успішною, необхідна наполегливість і почуття відповідальності. Треба старатися не занижувати свої бажання та цілі. Чим грандіознішою буде мета, тим більш захоплюючою буде подорож до неї. Успішна людина – це людина, яка має те, що вона хоче мати».
      




Перечитуючи, радіємо, що наші випускники уже зараз починають усвідомлювати свою відповідальність за власне життя. Хочеться, щоб наступні їхні досягнення були не менш блискучими, щоб розуміли, як потребує Україна їхніх світлих голів, гарячих сердець і працьовитих рук.  Віримо, що вони знайдуть застосунок своїм здібностям і щоразу отримуватимуть задоволення від здобутих перемог.
     А ще надіємось, що наші заклади освіти стануть також територією успіху для тих, хто зараз навчається у сьомому, восьмому чи десятому класі, адже серед них чимало здібних і творчих особистостей, котрі уже досягли певних результатів:

Швед Людмила (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – І місце на олімпіадах з історії,
фізики; ІІ місце на олімпіадах з хімії, інформаційних технологій; ІІІ місце на олімпіаді з географії.
Бутрин Устим (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – І місце на олімпіаді з фізики;
ІІІ місце на олімпіадах з астрономії, математики, трудового навчання.
Логін Катерина (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – І місце на олімпіадах з
української мови, географії.
Заяць Тетяна (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – ІІ місце на олімпіаді з української мови, ІІІ місце з фізики та хімії.
Лясота Софія(НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – І місце на олімпіаді з німецької
мови.
Кубрак Аліна (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») - ІІ місце на олімпіаді з німецької
мови.
Мисенко Мар’яна (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – ІІ місце на олімпіаді
трудового навчання.
Мельничук Ілона (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») - ІІ місце на олімпіаді
трудового навчання.
Карман Діана (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – ІІ місце на олімпіаді з біології.
Гриньків Юлія (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») - ІІІ місце на олімпіаді з німецької
мови.
Касарда Аліна(Байковецька ЗОШ І-ІІ ст.) – І місце на олімпіадах з математики, хімії, української мови.
Микитюк Олена (Байковецька ЗОШ І-ІІ ст.) – І місце на олімпіаді з математики.
Тимчин Павло (Байковецька ЗОШ І-ІІ ст.) – ІІІ місце на олімпіаді з географії.
Кравчук Ірина (Байковецька ЗОШ І-ІІ ст.) – ІІІ місце на олімпіаді з біології.
Сваха Катерина (Соборненська ЗОШ I-II ст. ім. Володимира Гарматія) - І місце на олімпіаді з трудового навчання.
Разюк Катерина (Соборненська ЗОШ I-II ст. ім. Володимира Гарматія) – ІІІ місце на олімпіаді з хімії.
Кацаба Лілія (НВК«Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ступенів ім. О.Г.Барвінського-ДНЗ» – ІІІ місце на олімпіаді з трудового навчання.
Кізлик Марта (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») - І місце у ІІ етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика:.
Баляс Катерині (Байковецька ЗОШ І-ІІ ст.) – ІІ місце у ІІ етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика:.
Кіндзерська Аліна (Дубовецька філія НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – ІІІ місце у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка
Заяць Тетяна (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») – І місце у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка
Цвігун Анастасія (НВК «Шлятинецька ЗОШ I-II ст. ім.О.Г.Барвінського – ДНЗ») - І місце у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка
Бачинська Вікторія (НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ») - ІІ місце у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка
Грабас Софія (Байковецька ЗОШ І-ІІ ст.) – ІІІ місце у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Шевченка

    З часом, ми впевнені, обдаровані юні здобувачі освіти з Байковецької об’єднаної теріторіальної громади поповнять  ряди цілеспрямованих та амбітних, активних та свідомих молодих громадян, здатних по-справжньому змінити цю країну.






Популярні дописи з цього блогу

Випускники -2023. Підсумки.

  Кілька тижнів тому звершився 2022-2023 навчальний рік. Сказати, що він був важкий, буде замало. Найбільші виклики стояли перед цьогорічними випускниками. І все ж вони впоралися! У трьох закладах освіти нашої громади  свідоцтва  про повну загальну середню освітуз отримали 35 учнів. П'ятеро з них  нагороджені золотими медалями:    Риба Тетяна, Чоловічок Інна, Швед Людмила - учні НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ" Балик Інна, Осух Софія - учні Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. Срібні медалі отримали: Руда Вікторія - учениця НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ", Мельник Аліна – учниця Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. А результати національного мульпредметного тесту перевершили будь-які очікування! 200 балів з математики - це результат Фещака Максима, випускника Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. 190 балів з української мови  Швед Людмила та Риба Тетяна - випускниці НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ"; Осух Софія та Вікторія Ханас -  випускниці Ангелівської ЗОШ І-І

Серпневі зустрічі освітян - до початку 2023-2024 навчального року

  Тиждень, що минув, для освітян нашої громади був насичений зустрічами, присвячених початку та деяких особливостей перебігу 2023-2024 навчального року.     На нараді директорів і засіданнях професійних педагогічних спільнот усіх дев’яти освітніх галузей начальниця відділу освіти   Віра Коршняк, головні спеціалісти відділу - Наталія Загнибіда, Тетяна Лазар, Володимир Шафран, Олена Гуменюк - представили основний кейс інформаційно-методичних матеріалів та нормативно-правових освітянських актів, які регламентують, висвітлюють і  пояснюють основні напрямки діяльності педагогів у прийдешньому 2023-2024 навчальному році. Наголошувалося на тому, що за нинішніх важких обставин воєнного стану українським педагогам необхідно усвідомити, що найважливіше завдання для всіх учасників освітнього процесу – це подолання освітніх та виховних втрат.  Вони взяли свій початок в час пандемії COVID-19, а посилила     їх  і помножила, у декілька разів, війна. На кону – майбутнє нашої країни, адже без якісно

Шановні учні, випускники, вчителі, батьки!

           Вітаю всіх з успішним закінченням навчального року, який подарував школярам нові знання, нові враження, думки та почуття; педагогам – гордість за виховання майбутнього покоління громадян з новими ціннісними орієнтирами; батькам – хвилини щастя за своїх дітей, що значно подорослішали. Нехай малиновий передзвін останнього дзвоника пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою в завтрашній день, надією життєвих гараздів і успіхів.