Перейти до основного вмісту

Діяльність гуртків у ЗДО та ЗЗСО Байковецької сільської ради

 Чим корисні для дитини шкільні гуртки? Звісно, у першу чергу — це цікаво та весело! Після серйозного навчання протягом академічної частини дня дуже важливо трішки розслабитись, але при тому продовжувати отримувати нові знання та навички.

У закладах загальної середньої освіти Байковецької сільської ради є різні гуртки, які здобувачі освіти можуть собі обирати відповідно до своїх інтересів та відвідувати їх для гармонійного повноцінного розвитку.

Протягом жовтня – грудня 2021 року у ЗЗСО та ЗДО діти відвідували наступні гуртки:

·        У НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Байковецької сільської ради:

Гурток астрофізичний «Небозвід», дослідницько-експерементальний напрям, керівник – Шемеля Михайло Андрійович.

Проведяться екскурсії та астроспостереження. Здобувачі освіти мали змогу прослухати екскурс по сузір'ях та послухати історії про походження назв деяких небесних об'єктів, подивитись через телескоп на планети-гіганти Юпітер та Сатурн, потрапити під купол та побачити як відбувається зйомка на головному телескопі декількох об'єктів глибокого космосу.



Гурток астрономічний «Астрофотографія», дослідно-експерементальний напрям, керівник Свенарик Тетяна Олександрівна

Діти вивчали планети, зорі і сузір'я, відзначили День телескопа і Тиждень астрономії, вчилися опрацьовувати наявну інформацію, використовуючи усі доступні джерела інформації, як паперові, так і цифрові носії, працювали у командах, проявили творчі навички і допитливість.







Гурток «Прицільний вогонь», військово – патріотичний напрям, керівник – Кулинич Андрій Ярославович.

Проводилися теоретичні, практичні заняття по стрільбі, беруть участь у змаганнях та конкурсах військово-патріотичного спрямування.














Гурток «Дивограй», театральний напрям, керівник – Ягнійчук Світлана Петрівна.

 




 




Гурток «Візерунок», вокального спрямування, керівник – Ягнійчук Світлана Петрівна.

 



 





Гурток «Візерунок», хореографічного спрямування, керівник – Процик Марія Петрівна.

 Відвідуючи гурток, учні набувають пластичної виразності, отримують знання, необхідні для творчого сприйняття  і емоційного відтворення художніх образів,

також весело та з користю проводять час, відпрацьовуючи танцювальні навички.








 


 

·        У Дубовецькій філії НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Байковецької сільської ради

Гурток «Загальної фізичної підготовки», спортивного спрямування, керівник – Могильський Зіновій Пилипович

Гурток працює не лише на популяризацію видів спорту, що входять до переліку шкільної програми, а й прагне  розширювати кругозір серед і інших видів спорту. Тому крім баскетболу, волейболу, футболу, легкої атлетики, гуртківці також займаються тенісом.










Гурток «Англійська мова» в ЗДО, науково-технічного спрямування, керівник – Зазуляк Оксана Валентинівна

Метою навчання англійської мови є сприяння повноцінному, своєчасному розвиткові дитини, збагаченню її інтелектуальної, вольової, емоційної, моральної та соціальної сфер у процесі оволодіння основами іншомовного спілкування.












 ·        У Ангелівській ЗОШ І-ІІІ ст. Байковецької сільської ради:

Гурток «Волейбол», спортивного спрямування, керівник – Хома Марта Тарасівна.







 

  


 


 


Гурток козацько-лицарського виховання «Джура», військово-патріотичного спрямування, керівник – Хома Марта Тарасівна.









 

 

 




Гурток «Юні скаути», військово-патріотичного виховання, керівник – Суха Оксана Михайлівна.

  









 






·        У Романовоселівському НВК Байковецької сільської ради

 

Гурток «Музична абетка», художньо-естетичного (вокал) спрямування, керівник – Астраханцева Марія Павлівна.

Метою гуртка є розвиток музичних здібностей та інтересів дітей, формування патріотичних почуттів засобами народної пісні. Учасники вокального гуртка приймають участь у концертах, конкурсах, ранках та інших заходах

На заняттях гуртка діти вчать нові пісні, сценічну майстерність, дикцію та виразність співу. Жодне свято в НВК не проходить без активної участі в них учасників гуртка.









 


 


 








·        У Байковецькій гімназії Байковецької сільської ради

Гурток з математики "Розвиток математичних здібностей" (5-7 класи), керівник – Юрчак Марта Михайлівна.

Відео-звіт можна переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=2UmU1ZciGd8



 







Гурток з англійської мови "Розмовляйко" (молодша і середня групи ЗДО), керівник Башняк О.Р.

Відео-звіт можна переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=etN24zpi0lo

 



 







Гурток з англійської мови "Розмовляйко"(старша група ЗДО), керівник - Теодорович Я.А.

Відео-звіт можна переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=9jUWeRMmSII


 

 





·        У Початковій школі села Чернелів-Руський Байковецької сільської ради

Гурток в різновіковій групі"Heppy English"







 

·       













У ЗДО «Сонечко» села Романівка Байковецької сільської ради

Гурток  : «Умілі  ручки», художньо – естетичний  розвиток     (різновікова  група – молодший та середній дошкільний вік), поробки  з  солоного  тіста, керівник    гуртка:    Дідух  Оксана  Василівна

 






 






Гурток: «Ми  діти  твої  Україно», духовно-моральне  виховання  (старший  дошкільний  вік), керівник  гуртка: Круць  Світлана  Володимирівна.







Популярні дописи з цього блогу

Випускники -2023. Підсумки.

  Кілька тижнів тому звершився 2022-2023 навчальний рік. Сказати, що він був важкий, буде замало. Найбільші виклики стояли перед цьогорічними випускниками. І все ж вони впоралися! У трьох закладах освіти нашої громади  свідоцтва  про повну загальну середню освітуз отримали 35 учнів. П'ятеро з них  нагороджені золотими медалями:    Риба Тетяна, Чоловічок Інна, Швед Людмила - учні НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ" Балик Інна, Осух Софія - учні Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. Срібні медалі отримали: Руда Вікторія - учениця НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ", Мельник Аліна – учниця Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. А результати національного мульпредметного тесту перевершили будь-які очікування! 200 балів з математики - це результат Фещака Максима, випускника Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ст. 190 балів з української мови  Швед Людмила та Риба Тетяна - випускниці НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ"; Осух Софія та Вікторія Ханас -  випускниці Ангелівської ЗОШ І-І

Серпневі зустрічі освітян - до початку 2023-2024 навчального року

  Тиждень, що минув, для освітян нашої громади був насичений зустрічами, присвячених початку та деяких особливостей перебігу 2023-2024 навчального року.     На нараді директорів і засіданнях професійних педагогічних спільнот усіх дев’яти освітніх галузей начальниця відділу освіти   Віра Коршняк, головні спеціалісти відділу - Наталія Загнибіда, Тетяна Лазар, Володимир Шафран, Олена Гуменюк - представили основний кейс інформаційно-методичних матеріалів та нормативно-правових освітянських актів, які регламентують, висвітлюють і  пояснюють основні напрямки діяльності педагогів у прийдешньому 2023-2024 навчальному році. Наголошувалося на тому, що за нинішніх важких обставин воєнного стану українським педагогам необхідно усвідомити, що найважливіше завдання для всіх учасників освітнього процесу – це подолання освітніх та виховних втрат.  Вони взяли свій початок в час пандемії COVID-19, а посилила     їх  і помножила, у декілька разів, війна. На кону – майбутнє нашої країни, адже без якісно

Шановні учні, випускники, вчителі, батьки!

           Вітаю всіх з успішним закінченням навчального року, який подарував школярам нові знання, нові враження, думки та почуття; педагогам – гордість за виховання майбутнього покоління громадян з новими ціннісними орієнтирами; батькам – хвилини щастя за своїх дітей, що значно подорослішали. Нехай малиновий передзвін останнього дзвоника пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою в завтрашній день, надією життєвих гараздів і успіхів.