Перейти до основного вмісту

НАЙГОЛОВНІШИЙ УРОК

Десь на Чернігівщині, в приміщенні початкової школи один із прикордонників, які стримували пересування ворога і під час передислокації тимчасово там розташовувалися, крейдою на дошці  написав: «Головний урок – люби Україну».

Наші воїни, саме життя, підносить усім нам ЦЕЙ НАЙГОЛОВНІШИЙ УРОК - чистої, непідробної, справжньої любові до своєї Батьківщини. Схоже, що учні нашої громади активно його засвоюють. Вони не залишаються осторонь подій, які відбуваються нині в країні. Вони теж бажають наблизити ПЕРЕМОГУ. Хтось допомагає батькам волонтерити, хтось плете маскувальні сітки, хтось малює листівки для військових чи записує короткі відеоролики в надії бути почутим…

Попри усі труднощі, після двох тижнів від початку російсько-української війни з 14 березня в Україні відновлено освітній процес. Дистанційне навчання розпочалося також і для здобувачів освіти нашої громади. До нього долучилися ще  39 діток з числа вимушених переселенців із зони активних бойових дій. Педагоги та вихователі повністю усвідомлюють, що основна мета налагодження процесу навчання дітей під час війни – це не лише засвоєння нових знань, але й психологічна підтримка, спілкування з ними. Зараз, як ніколи раніше, вони повинні стати ще більшими помічниками і друзями учнів, застосувати усі свої кращі людські та професійні навички, щоб нинішнє покоління ДІТЕЙ ВІЙНИ, пройшовши через такі неймовірно важкі випробування, змогло в майбутньому збудувати прекрасну і сильну країну.

Загалом, усі ми – українські чоловіки, жінки, діти – робимо, що можемо, аби ще переконливіше утвердитися на своїй землі, вибороти своє споконвічне право на СВОБОДУ, здійснити мрію про ВОЛЮ.

Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.

І наше діло праведне й святе.

Бо хто за що, а ми за незалежність.

Отож нам так і важко через те.

Ліна КОСТЕНКО.


nbsp;

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день прибирання

      15 вересня   освітяни громади  долучилися до  Всесвітнього дня прибирання, міжнародної акції , котра має допомогти у формуванні дбайливого ставлення до середовища, в якому живемо і працюємо. Педагоги, учні, працівники відділу освіти черговий раз зробили свій внесок у благоустрій, прилеглих до закладів територій, та чистоти приміщень.

Грант для студентів і абітурієнтів

Запрошуємо студентів і абітурієнтів Тернопільської області Тернопільського району взяти участь у соціальній програмі Scholarship. Головний приз - гранти (стипендія) на сплату року навчання в українському ВНЗ.  Наразі відкрито 8 номінацій:  30 000 грн. -   https://gym-training.com/ru/scholarship-ua  (запитання та роботи надсилати на пошту:  scholarship@gym-training.com ) 17 000 грн. -   https://kyiv.repair/soczialnaya-programma-scolarship-ot-scz-kiev-remont.html  (запитання та роботи надсилати на пошту: scholarship -  scholarship@kyiv.repair ) 21 500 грн. -   https://nadomu.kiev.ua/start-programmyi-scholarship-ot-kompanii-remont-na-domu.html  (запитання та роботи надсилати на пошту:  scholarship@nadomu.kiev.ua ) 20 000 грн. -   https://renix.com.ua/scholarship/  (запитання та роботи надсилати на пошту:  scholarship@renix.com.ua ) 44 000 грн. -   https://www.lumident.kiev.ua/sotsialnaja-programma-scholarship  (запитання та роботи надсилати на пошту:  scholarship@lumident

Виготовлення шпаківні

02 березня 2020 року на базі навчально-виховного комплексу "Лозівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" був проведений урок трудового навчання на тему "Оздоблення виробів". Цей урок є однив із плеяди заходів, котрі спрямовані на реалізацію проекту, спрямованого на виготовлення шпаківень. Очолює проект вчитель трудового навчання Бутрин Василь Степанович.